Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(5772 niezalogowanych)
1 Post

(Kowalsky)
Wiking
MB0 napisał:
> Mysle, ze jak ktos gleboko i prawdziwie wierzy w Boga nie lata z tym po wszystkich forach dyskusyjnych, tylko w cichosci zglebia te tajemnice.

Jakie latanie po forach? Ja praktycznie w ogole sie nie udzielam na tym forum, czy jakimkolwiek norweskim. Wiec o co chodzi? Zrobilem tylko oglosznie, a ze wywiazala sie dyskusja, to odpowiadam na zastrzezenia co do wykladu.

Poza tym wiem, ze lewica chcialby, zeby, i tu cytat z jednej demonstracji "Modl sie w domu po kryjomu". Tajemnice sie zglebia w cichosci, ale nauke katolicka glosi sie publicznie.

Troche Cie z tym podpuscilem i sie bije w piers. Mam jednak nadzieje, ze to jest ostatnie Twoje forum. Pare osob juz Ci powiedzialo dlaczego...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(marcoo)
Wiking
MB0 napisał:
marcoo napisał:
zaraz się okaże, że nie było inkwizycji i krucjat a Kopernik była facetem...

A kolega, rozumiem, jest jasnowidzem...? Tak a propos to jestem ciekaw, co kolega mysli o oddawaniu majatku Kosciolowi, ktory mu zrabowal przestepczy komunizm? VII przykazanie obowiazuje wszystkich, czy nie?

Myślę że oddając majątek kościołowi naród polski pozbawia księży możliwości zbawienia bo czyż Jezus nie powiedział ?: Łatwiej wielbłądowi przejść przez ucho igielne niż bogatemu dostąpić Królestwa Niebieskiego ?????? a co z przepychem i wylewającym się złotem Watykanu??

I to jest własnie sedno sprawy Kościół = kasa= biznes .

I jeszcze jeno - skąd Kościół wziął ten majątek który mu zabrali??

Państwo Polskie wydaje miliny złotych dziennie na kościół a na wały przeciwpowodziowe nie ma, na emerytury niema, na służbę zdrowia nie ma...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Jak to sie nazywa, kiedy autor tematu (w dodatku jak twierdzi - polemik).. ucieka z pola dyskisji??..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(marcoo)
Wiking
Sethur napisał:
Jak to sie nazywa, kiedy autor tematu (w dodatku jak twierdzi - polemik).. ucieka z pola dyskisji??..

może kolega GMO pobiegł na krakowskie przedmieście ....

ale ja wróci to mam do niego pytanie, które dręczy mnie od dawna.

Modlitwa to rozmowa z samym Bogiem czyli coś szczególnego, samo szczęście i radość.

Mylę się? chyba tak bo księża każą się po spowiedzi mdlić za karę ( tak zwana pokuta)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Kowalsky)
Wiking
marcoo napisał:
MB0 napisał:
marcoo napisał:

A kolega, rozumiem, jest jasnowidzem...? Tak a propos to jestem ciekaw, co kolega mysli o oddawaniu majatku Kosciolowi, ktory mu zrabowal przestepczy komunizm? VII przykazanie obowiazuje wszystkich, czy nie?

Myślę że oddając majątek kościołowi naród polski pozbawia księży możliwości zbawienia bo czyż Jezus nie powiedział ?: Łatwiej wielbłądowi przejść przez ucho igielne niż bogatemu dostąpić Królestwa Niebieskiego ?????? a co z przepychem i wylewającym się złotem Watykanu??

Państwo Polskie wydaje miliny złotych dziennie na kościół a na wały przeciwpowodziowe nie ma, na emerytury niema, na służbę zdrowia nie ma...

Troche lecisz po uczuciach. Hasla bardzo chwytliwe, nie powiem, ale ostrozny bylbym w transponowaniu takiego rozumienia na rozumienie ludzi "wierzacych". Oczywiste jest to, ze osoby nie wierzace nie rozumieja osob wierzacych i odwrotnie. Twoj problem z cieknacym zlotem Watykanu inaczej jest postrzegany przez dajmy na to pania Jadzie z Wadowic.
Na marginesie - jestem wierzacy, a nawet bardzo Troche inna jest to wiara niz chrzescijanska, ale rozumienie pewnych zjawisk podobne.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Kowalsky)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(marcoo)
Wiking
Kowalsky napisał:
marcoo napisał:
MB0 napisał:
marcoo napisał:

Troche lecisz po uczuciach. Hasla bardzo chwytliwe, nie powiem, ale ostrozny bylbym w transponowaniu takiego rozumienia na rozumienie ludzi "wierzacych". Oczywiste jest to, ze osoby nie wierzace nie rozumieja osob wierzacych i odwrotnie. Twoj problem z cieknacym zlotem Watykanu inaczej jest postrzegany przez dajmy na to pania Jadzie z Wadowic.
Na marginesie - jestem wierzacy, a nawet bardzo Troche inna jest to wiara niz chrzescijanska, ale rozumienie pewnych zjawisk podobne.

różne postrzeganie osób wierzących i nie nie ma tu nic do rzeczy.
Państwo jest świeckie.
Konstytucja gwarantuje rozdział Państwa od Kościołów
Państwo Polskie bezprawnie sponsoruje Kościół Katolicki w Polsce.
Tyle.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
marcoo napisał:
Tyle.

Tu niestety sie mylisz... w Polsce zalegalizowano to tak..
pl.wikipedia.org/wiki/Konkordat
pl.wikipedia.org/wiki/Konkordat_mi%C4%99...5_Polsk%C4%85_(1993)

W Norwegii, na pierwszy rzut oka nieco zdrowiej.. a jednak Twoje podatki i tak sponsoruja:
pl.wikipedia.org/wiki/Ko%C5%9Bci%C3%B3%C5%82_Norwegii
... chyba, ze wypelnisz wniosek wskazujac inna organizacje religijna..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(marcoo)
Wiking
Sethur napisał:
marcoo napisał:
Tyle.

W Norwegii, na pierwszy rzut oka nieco zdrowiej.. a jednak Twoje podatki i tak sponsoruja:

tyle że ta legalizacja może nie być do końca zgodna z konstytucją:
www.petycje.pl/petycja/6289/wniosek_do_r..._konstytucja_rp.html

poza tym z konkordat chyba nic nie umówi o tym że miasto Katowice powinno płacić za np. oświetlenie bazyliki a płaci.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
marcoo napisał:
Sethur napisał:
marcoo napisał:
Tyle.

tyle że ta legalizacja może nie być do końca zgodna z konstytucją:
www.petycje.pl/petycja/6289/wniosek_do_r..._konstytucja_rp.html

poza tym z konkordat chyba nic nie umówi o tym że miasto Katowice powinno płacić za np. oświetlenie bazyliki a płaci.

Zgadza sie.. niestety jestesmy w mniejszosci... Ot taki minus demokracji..

Miasto Krakow takze placi za utrzymanie czesci obiektow sakralnych... nie ma lepszego moderatora mysli politycznej niz proboszcz... a ktos wyborcom makaron na uszy nawinac przeciez musi...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok